tisdag 17 februari 2009

Hemma Spa-tips!

Vintern är nästan över och våren är snart här. Oftast blir vi ganska trötta och gråslitna efter julen och den mörka vintern. Både håret och huden känns blekt och livlöst. Så här kommer lite tips på vad man kan göra som inte behöver vara så dyrt som att springa på SPA.

Peeling
En effektiv kroppspeeling behöver inte vara dyr. Faktum är att det nästan inte behöver kosta något alls! Kika i skafferiet och hämta:1 dl olivolja0,5 dl strösocker1 msk grädde/mjölkBlanda i en kopp och massera på kroppen i duschen. Sockret skrubbar bort döda hudceller och olivoljan återfuktar huden ordentligt.


Ansiktsmask
Den klassiska hemmamasken för mindre porer är att du blandar lika delar honung, äggvita och citron som du applicerar på huden och låter stelna. En djuprengörande mask får du genom att blanda lika delar avokado, vetekli och flingsalt – det här är mer som en peelingmask.



Hårinpackning
Om håret är vintertrött och känns livlöst kan du fixa din egen hårinpackning. Knäck 2-3 äggulor och blanda dem med lite olivolja. Gnugga in det i hår och hårbotten och låt det sitta i 30 minuter. Skölj sen noga ur håret.

Även om vi tjejer är mer för sådana här saker så tror jag inte att killar skulle tycka att det var hemskt att få en ansiktmas eller lite peeling! tänk er själva om killen gjorde detta åt dig ;-)
Lycka till!

4 kommentarer:

  1. Har du provat? Sen undrar jag varför du inte la ut våran "systerinpackning"ha, ha! Hoppas att allt är bra med dig! puss och kram

    SvaraRadera
  2. Jag provade peelingen och den va grym! Kommentaren jg fick när Jörgen kom hem va: har du gjort något med ditt ansikte? har du sminkat dig? Så det funkade ;-)

    SvaraRadera
  3. Ja men hårinpackingen som vi gjorde va ju sådan men d va i honung oxå! =D D lät ju som en riktigt bra komentar...ska nog oxå ta o prova på den där peelingen asså! =P

    Puss puss Ida

    SvaraRadera
  4. Låter bra men tänker nog inte använda nån fast kanske hår inpackningen!

    SvaraRadera