tisdag 27 oktober 2009

En dag i träningens tecken..

Idag har jag rört på fläsket ganska ordentligt :) Skulle ha gått en powerwalk i morse men det regnade. Tänkte därför istället gå på mitt löparband.. men jag va trött och hungrig så det blev bara 15 min...

Strax innan 10 åke jag till Skogås och hämtade Angelica (syster) för att åka och spela badminton. Mycket kul, svettigt och givande! Tack för en go match, som jag för övrigt förlorade stort..

Lunch i Farsta centrum och inköp av diverse födelsedagspresenter och sedan släppte jag av syster yster hemma.

Tog en sväng i sumpan för att köpa nya hörlurar till mobben och sedan hem.

Småplock och dammsugning samtidigt som grönsakssoppan stod och puttrade på spisen. En dusch och lite annat pyssel. Sen kom grabbarna hem och det blev middag och sedan ett träningspass framför TV:n allihopa! Jörgen kämpade som hådast! Bra Jörgen :)

Efter passet passade jag på att ta med mig lite av dom böcker jag lånat på bibblan i påsar i bägge händerna och en snabb prommis ner till sumpan och tillbaka.

Nu sitter jag i soffan och dricker te och tittar på Äntligen hemma, so long!

måndag 26 oktober 2009

En helg med allt man kan önska!

Fredag = Fredagsmys!popcorn i soffan med "le family"Lördag = Kista på shopping tur :) Jag fick bla. ny vinterjacka och träningskläder, Tim "träningskläder" och Jörgen slips tröjor & skjortor. Sedan bar det av med påse från konditoriet till farmor och farfar i Täby. Farfar har gjort illa höften och vi tyckte att han behövde piggas upp lite med en chokladkaka. Även farmor fick en liten uppmuntran i form av badskum med doft av papaya. Från Täby hem igen och locka håret och klädbyte för att sedan åka till Susanne på middag. Jag, Sussi & Diana blev bjudna på 3-rätters och gott vin (tack Susanne). Tanken med kvällen va egentligen skulle vi nog bara stannat hemma och haft det mysigt men när Sussi med Amanda (2 mån) och Diana hade gått hem var det på med musik och det ryckte i dansnerverna på både mig och Susanne så vi gick ut. Solidaritet fick äran denna kväll och jag tror att jag efter MC Donalds kom hem till min sovande familj ca 03:30..? En mycket lyckad kväll!
Söndag = Balkis och städdag på gården.. Jörgen & Tim var tappra och stod ute på grården med alla andra grannar kl. 10. Själv var jag inte lika pigg men passade på att städa lite inne medans dom krattade löv och grillade korv. Efter lunch, tog vi alla på oss våra ytterkläder och åkte till Kaknästornet. En mysig och smarrig fika med utsikt över staden trötta med glada!

Jag tror inte att jag överdriver när jag säger att jag sov innan jag la huvudet på kudden och Jörgen fortfarande satt nere och tittade på sporten.
Idag har jag och Tim haft en dag för oss själva (dagis stängt). Vi har tvättat bilen, handlat, ätit lunch, tittat på "Höjdarna", lekt, ritat, städat, bakat muffins och framför allt, vi har skrattat i massor! Jag har även satt upp en "wally" på väggen över soffan, dock inte riktigt som vi tänkt oss men den får sitta där den sitter ett tag ;-)
Tack för idag Tim!

torsdag 22 oktober 2009

Mys en vanlig torsdag?!

Fick uppmaningen att stänga in mig i sovrummet en stund efter middagen idag och jag hörde då att Tim och Jörgen höll på att stöka utanför. Efter 10 minuter kom dom in och hämtade mig och sa att dom tyckte att jag var deras bästa tjej och hade därför gjort mys till mig i badrummet :)
Tända ljus, röda rosor, body butter, body scrub & dusch kräm, ett glas rött vin!

Helt fantastiskt!!

Tack mina bästa killar för en mysig stund i badkaret, ni är bäst!

Landstinget, suck!

Jag var igår på Danderyds sjukhus och har efter den upplevelsen skickat ett brev till dom. Jag kan inte påstå att jag tycker mig vara lättretlig eller överdriva händelser. Men ska det vara på detta vis? Ska man inte kunna få den hjälp man förtjänar bara för att man inte har RÅD att vända sig till dyra privata specialläkare!? (arg Helen)

Kvalitet och omtanke???!!


Kritik mot Hudmottagningen!

Jag fick en remiss av min VC och fick en tid snabbt hos er, mycket bra!

Kom till mottagningen och blev uppropad av en sköterska som inte ens behagade vända sig mot mig och hälsa utan bara visade mig in i ett rum och gick och stängde dörren.

Där satt jag och undrade vad som skulle hända!

Sköterskan sa innan hon gick att hon inte hittad remissen och undrade va de va jag sökte för. (redan där tappade jag förtroende).

5 min senare kom läkaren. Hon hälsade inte heller, bad mig sätta mig och visa mina problem. Och sa ingenting utan gick ut ur rummet, vände sig innan hon stängde dörren och sa att jag kunde klä på mig.

Hon sa inte vart hon skulle eller när och skulle komma tillbaka.

Där satt jag och undrade igen!

Hon kommer sen tillbaka med en bok och en annan sköterska och pekar i boken på en bild på en människa med samma typer av utslag som jag har och den andra sköterskan håller med om att det är det jag har. Jag försöker ställa frågor och undrar va det är men läkaren ska gå igen och svara mig inte.

Där sitter jag själv igen och undrar!!

Hon kommer tillbaka och säger att jag har svamp och att hon vill behandla det med att receptfritt läkemedel som jag redan själv har använt! Jag får nästan höja rösten för att hon ska förstå att det inte fungerar! Hon vill fortfarande inte svara på mina frågor och jag tappar helt förtroende!

Hon försvinner igen!

Jag sitter återigen och undrar!!

Kommer ca 5 min senare med en lapp på medicin och vad "sjukdomen" heter, så att jag SJÄLV kan kolla vad den innebär på nätet???

När jag kom sa jag till läkaren att jag också sökte för att bli av med finnar som jag haft sedan tonåren (är idag 30). De hade hon inte tänkt hjälpa mig med utan jag fick fråga en gång till för att hon tillslut skulle skriva ut en salva (som jag för övrigt redan provat, utan resultat) Jag fick inga som helst frågor om hur länge jag haft finnar/acne vad jag tidigare använt eller liknande.

När hon givit mig recepten sa hon bara hej då.

Ingen tid för uppföljning, inge information om när mina besvär skulle kunna förbättras INGENTING!!


Jag sökte hjälp för att en gång för alla bli kvitt mina besvär! Och hade förväntat mig att få den hjälp jag betalat för! Detta blev bara som en "akut" lösning för ett av mina besvär, men hur ska jag få hjälp med mina finnar i framtiden är min salva på 50 ml är slut?

Under all kritik och jag kommer aldrig mer att vilja söka mig till hudmottagningen hos er och kommer heller inte att kunna rekommendera det till någon annan!

Tack för hjälpen!

KLART SLUT

tisdag 20 oktober 2009

En vanlig dag...

Jag gick upp samtidigt som Jörgen i morse och lagade "nyttig" frukost till oss båda som vi åt framför nyhetsmorgon. Det blev havregrynsgröt med hallon & blåbär och knäckemacka med sallad och avocado med lite aromat på, mums!




Jörgen åkte till jobbet och jag stannade hemma och har pulat lite hemma bara idag. Runt kl 14 tog jag på mig promanadkläderna och gav mig ut på en 1½ timmes runda. Se kartan nedan. Den röda vägen var den jag tog, skulle tippa på att det är ca 1 mil.


Imorgon blir de morgonprommis (samma runda) igen och sedan ska jag till hudläkaren på Danderydssjukhus för mina (extremt jobbiga) finna...wish me luck!

måndag 19 oktober 2009

Måndag och spöregn...


Vaknade innan klockan ringde kl. 06:50, vinklade upp persiennerna och såg att det va superblött och mörkt ute. En morgonpromenad kändes inte så lockande men jag tog mig i kragen och gick ner och satte på kaffe. Jörgen va redan färdigfixad och stod i badrummet, snygg som vanligt när han ska till jobbet.

Efter kaffet åkte promenadmunderingen på och jag gick ut..kallt och blött men med bra musik i öronen gick det bra. 75 min senare var jag hemma, blöt inpå trosorna och kall men glad över att jag gick min prommis ändå :-)

När jag satt och moffsade i mig frukost en stund senare, ringde min syster Malin. Hela familjen låg hemma och var magsjuka och behövde hjälp att handla mat. Jag tuggade i mig min gröt med hallon & blåbär och tog en dusch innan jag satte mig i bilen. En stund senare hade jag två kassar från coop i handen med bland annat blåbärssoppa, formfranska & kyckling.

Hem igen för att äta lunch och ca 1½ h senare var det dags för prommis igen. 30 min powerwalk på löparbandet hemma och svetten rann i pannan.

Nu sitter jag mätt och belåten med tända ljus efter en god middag, bestående av broccoli & blommkålsgratäng, i soffan med ett litet glas rödvin. Badkaret uppe håller på att fyllas med vatten, och Jörgen har precis tagit med sig ett par tidningar och ett glas vin upp för att krypa ner och värma sig.

Summa sumarum, ytterliggare en mysig och bra dag!

söndag 18 oktober 2009

IKEA-pyssel & söndagsmys!

Nu har jag påbörjat den långa processen med min surdeg! Gjorde den igår och har idag rört i buken, ser inga framsteg hittills men väntar med spänning. Enligt det receptet jag går efter ska jag om 5 dagar få baka bröd om allt går som det ska.


Igår hade jag en dag för mig själv då Jörgen fösrt var och spelade golf med ett par kompisar i regnet. Sen kom han hem för att lika fort åka till stan för en kväll med grabbarna.

Jag passade då på att åka till IKEA och införskaffa lite nya prylar.


Nu är det bland annat lite mer ordning i skafferiet och massa fina foton uppsatta i sovrummet!









































Idag vaknade vi ganska sen dvs. runt 9:00 och åt en en lång och stor frukost. Vi gjorde oss i ordning och satte på oss varma kläder, för att ge oss ut på en långprommenad till Vasastan.

Väl framme åt vi lunch tillsammans med Kalle (kompis till Jörgen) och sedan gock vi till BOLIA. Där kan man hitta mpnga otrioligt fina inredningsdetaljer och möbler. Vi tog oss också till R.O.O.M där det finns lika fina inredninngsprylar. Inget inhandlades men det är alltod kul med nya inspiration. Kalle följde med oss hela vägen tillbaka till Sumpan och tog sen tåget tillbaka hem.


Vår söndag har med andra ord varit mycket mysig och jag hoppas att den fortsätter så :)


Hörs imorgon!

fredag 16 oktober 2009

Första gubben med hår!


Vill avsluta dagen bloggande med denna fina teckning som Tim 4 år har ritat, är den inte fantastisk!

MAT!

En annan sak som intresserar mig just nu är mat/kost/GI. Har även här läst mig till nya kunskap som fått mig att tänka om. Dom flesta vet ju idag att GI är ett värde man sätter på olika råvaror som kallas Glykemiskt index.

Böcker jag har läst:

Jag har även läst mycket på nätet och just nu är en av mina "idoler" Fredrik Paulún.

Här kommer att smakprov på vilken god lunch man kan äta om man tänker lite GI.. :) Det var mycket smarrig!

Jag har lovat mig själv att jag ska lära mig att baka surdegsbröd, återkommer om hur det går!

Hej hej



Ny ålder nytt liv...?

Vet inte om det är en 30-års kris eller ett nytt intresse, hoppas dock på det sistnämda. Har det senaste veckorna kanske månaderna tom. blivit medveten om att man borde ta hand om sig och sin kropp. Inte bara för att se bättre/fastare/friskare ut utan även för att må bättre både psykiskt och fysiskt.

Och vet ni?
SVAR: Det funkar faktiskt!

Bara med hjälp av lite vardagsmotion och medvetenhet om vad man stoppar i sin lilla/stora mage så kan man se stora resultat. Tro mig, jag ser dom ju själv!

Hur kom jag då hit där jag är idag? Och hur blev jag motiverad?
SVAR: Jag skaffade mig kunskap! Började läsa!

Här är en del av de böcker jag har läst:







































Människokroppen är så otroligt intressant och kompliserad och av att bara veta hur den jobbar när det kommer mat i magen är en hel vetanskap. Att våra kroppar fungerar så bra som dom gör är ett under i mina ögon.

Ni som känner mig vet ju att jag är en riktigt " periodare" när det gäller de mesta och att jag har stort engagemang och är super motiverad till en böjan med allt jag gör, om de så är att plugga, träna, rita, inreda mm. Men jag har tidigare aldrig "motionerat" så regelbundet och ofta som jag idag gör. Så klar har jag ju alla förutsättningar då jag är arbetslös och har all tid i världen. Men även trots att jag är ledig så kväver mitt "nya liv" PLANERING och jag försöker att strukturera upp mina dagar.

Jag går upp tidigt på morgonen och börjar nästan varje dag med en min 45 min powerwalk.
Innan jag går ut tar jag en kopp svart kaffe och ett glas vatten (höjer chansen att förbränna fettceller)

Jag försöker att ha lite olika uppgifter att göra varje dag och skriver en lista dagen innan, och ser till att göra det jag skrivit upp bara för att inte bli förslappat och tappa lusten till att göra något alls. Det kan vara att städa, ta en prommis till centrum, handla, gå till bibblan och låne en ny bok, träffa någon över lunch eller lära mig något nytt genom att läsa på nätet el. låna bok.

Jag försöker även att 2-4 dagar i veckan få in ytterliggare en powerwalk med eller utan stavar eller ett styrkeövningspass på eftermiddagarna. Jag kallar det styrkeövning istället för styrketräning för det är ca 20-30 min träning med hantlar, gummiband och kroppsvikt och inte ett hårt passa på gymmet. Så klart blir jag svettig och får träningsvärk så det är ju dock inte förjäves ;)

Jag har idag iget gymkort, och är livrädd med otoligt sugen på att skaffa ett.. jag är rädd att motivationen ska försvinna och att jag då köpt ett kort i onödan. Men jag känner mig väldigt motiverad till att träna på gym. Humm.. så hur ska jag göra? Jag suger på karamellen ett tag till och hoppas att motivationen håller i sig!

Jag vill att kroppen jag bor i ska må bra och att jag faktiskt ska vara stolt över hur jag ser ut. Det klart att man alltid kommer att vara missnöjd med olika saker, vissa som man aldrig kommer att kunna göra något åt. Men jag vill ha en sund inställning till mitt utseende och bli glad när jag ser mig själv i spegeln.

Drömmen vore ju att se ut som den snyggaste av dom snyggaste modellerna, men jag har insett mina begränsningar och tror att jag kan nöja mig med att se ut som en vanlig söt och sund tjej istället.

Det kan verka ego att skriva om hur mycket jag tränar eller hur bra jag har ätit, men det är min motivation. Att få berätta (för den som vill lyssna) att jag faktiskt gjort något bra idag eller någon annan dag. Blir man störd av det så behöver man inte läsa helt enkelt.

Så min blogg kommer i framtiden ävem att innehålla mina vardagliga vanor och eventuella framsteg och mål.

Idag 16/10:

Vikt 62,2 kg
Mage
Över navel 72,5 cm
Under navel 86,5 cm
Rumpa 99 cm
(tjockaste delen)
Lår 55,5 cm
(höger)
Arm 29 cm
(vänster)
Byst 88 cm

Så vad är mitt delmål?
Att hitta motivation till att fortsätta!

Mitt slutgiltiga mål?
Fortsätta att vara motiverad!


Todels!